A mnie tak z tyłu coś z Saaba jakby odrobinę ale generalnie to też lekki :shock: szok
Rozrząd TDI
Zwiń
X
-
Rozumiem, że chodzi o słowo "sprawdzenie". Z tematu wynika, że interesujesz sie zakupem używanej Octavii. Generalna zasada mówi, że kupując samochód z nerekomendowanego źródła należy wymienić wszystkie filtry oraz paski, zwłaszcza ten od rozrządu. Na tym nie należy oszczędzać. Znam mechanika, który nawet po rozpięciu rozrządu np. wymiana uszczelki pod głowicą nigdy nie zakłada tego samego paska. Z pewnością po wyglądzie zewnętrzym paska mozna wstępnie określić jego stan, i dobry mechanik to zrobi, ale zmęczenia materiału na oko nie da się określić. Ja bym nie ryzykował.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Jeżeli przeglądy, naprawy były robione w ASO, to można to sprawdzić znając nr vin trzeba udać sie do ASO Skoda i poprosić o sprawdzenie na podstawie nr vin. Te dane sa dostępne w sieci ASO. Mozna to zrobić przed kupnem auta.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
na pasku są znaki i nr producenta,może w aso po tych danych potrafią coś ustalić? Przedzwoń do aso moze udzielą jakiejs konkretnej informacji.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez witkowPrzeglądy nie były robione w ASO zatem ten model sprawdzenia odpada, Koszt rozrządu w Octawii to zdaje się około 1200 zł
koszt kompletu około 600 zł z pompą wody, 540 zł ostatnio był w zmaxie, poza tym jak masz wątpliwości to wymień i masz z głowy.
spisz spokojnie a jeszcze spokojniej jeżdzisz...
Komentarz
-
witkow, nie znasz historii samochodu jak i podejścia właściciela do spraw eksploatacjnych. Sprzedający przeciez nie powie Ci, że zdażyło mu się przykłądowo pare razy odpalać z pychu. Zrobisz jak uważasz. Moją opinie już znasz.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Sigma_74
Ta cena 600 jest z całą robocizną
robocizna w zaleznosci od modelu to od 150 zł do 350 zł
Komentarz
-
Sigma_74
rozumię ,ale zanim cos napiszesz poczytaj, poszukaj na forum, jest tego pełno wszelkich informacji trzeba tylko sie troszkę wysilic.
Komentarz
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Paweł To chyba u pana Henia w Stodole, oczywiście bez faktury, poszerzacie szarą strefę chłopaki.
Komentarz
-
Mnie kosztowała ta operacja ok.550 zł
części 550
robota 0. - sam sobie zrobiłem :P
[ Dodano: Wto 28 Lis, 06 18:36 ]
a i nie mówcie koledze żeby odczytał coś z paska bo w TDI nie ma takiej możliwości. Gdzieś pisałem na ten temat, że ktoś mało myślący zaprojektował jedną rolkę w takim miejscu, że po przejechaniu 50km nic z napisów nie zostajeNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz